Seznam alergenů

1. Obiloviny obsahující lepek

  • 1a) pšenice (například špalda a khorasan)
  • 1b) žito
  • 1c) ječmen
  • 1d) oves

2. Korýši a výrobky z nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

8. Skořápkové plody

  • 8a) mandle
  • 8b) lískové ořechy
  • 8c) vlašské ořechy
  • 8d) kešu ořechy
  • 8e) pekanové ořechy
  • 8f) para ořechy
  • 8g) pistácie
  • 8h) makadamie

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2

13. Vlči bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich